Kruimel-bio-Appeltaart met rozijntjes
Wat heb je nodig:
*250 gr kruimeldeeg (kan je voor gemengd met bakpoeder verkrijgen)
* 5 tal appelen
* 100gr rietsuiker of vervanging van
* 180 gr roomboter
* Goede hampel rozijntjes
* een theelepel vanille
* een theelepel Gemberpoeder
* snuifje kaneel
* eventueel een eitje voor de kleur.
Hoe ga je te werk:
*Je mengt het deeg met de suker, de gember, de boter en de vanille.
* Je deelt jouw deeg in 2
Een stuk voor de bodem en een stuk voor de zijkant en bovenkant.
Je maakt de bodem van jouw deeg & de bovenzijde...dat je een hakf uurtje laat rusten in de frigo.
* Ondertussen week je de rozijnen in wat lauw water.
* Leg jouw bodem op of in een taartvorm.
* Leg de appeltjes en de rozijntjes erop.
* Vervolgens leg je de bovenzijde erop.
Ik doe dit half zodat ik de appeltjes nog zie.
* Je zet jouw taart een 30 minuten in de over (afhangend van oven tot over dus blij erbij)
* Geniet van de geuren die jou te gemoet komen wanneer de taart bijna klaar is ...
Je haalt ze uit de over...Neemt wat lekker ijs en slagroom of framboosjes erbij...