Kruimel-bio-Appeltaart met rozijntjes

Wat heb je nodig:

*250 gr kruimeldeeg (kan je voor gemengd met bakpoeder verkrijgen)

* 5 tal appelen

* 100gr rietsuiker of vervanging van

* 180 gr roomboter

* Goede hampel rozijntjes

* een theelepel vanille

* een theelepel Gemberpoeder

* snuifje kaneel

* eventueel een eitje voor de kleur.

Hoe ga je te werk:

*Je mengt het deeg met de suker, de gember, de boter en de vanille.

* Je deelt jouw deeg in 2

Een stuk voor de bodem en een stuk voor de zijkant en bovenkant.

Je maakt de bodem van jouw deeg & de bovenzijde...dat je een hakf uurtje laat rusten in de frigo.

* Ondertussen week je de rozijnen in wat lauw water.

* Leg jouw bodem op of in een taartvorm.

* Leg de appeltjes en de rozijntjes erop.

* Vervolgens leg je de bovenzijde erop.

Ik doe dit half zodat ik de appeltjes nog zie.

* Je zet jouw taart een 30 minuten in de over (afhangend van oven tot over dus blij erbij)

* Geniet van de geuren die jou te gemoet komen wanneer de taart bijna klaar is ...

Je haalt ze uit de over...Neemt wat lekker ijs en slagroom of framboosjes erbij...