Ayurvedische Rijst met Falafel & muntsaus
Hoe lekker is dit ...En zo gemakkelijk om te maken.
Wat heb je nodig?
Een 150 gr gedroogde kikkererwten
2 teentjes knoflook
Goede hampel muntsnuifje chilipeper
Sap van 1 citroen
1 el bloem
1 tl komijnzaadjes op poeder
Zeezout
Scheut Olijfolie of ghee
Hoe ga je te werk?
De falafel: Was de gedroogde kikkererwten en laat ze een nacht weken in veel water.
Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom of keukenmachine.
Voeg de look, de chilipeper, citroensap, komijn, een snuf
zout en een handje peterselie toe en mix alles tot een smeuige massa.
Maak met natte handen of 2 lepels vormjes
Laat de falafel een tijdje opstijven in de koelkast.
Doe olijolie of gheeBak de falafel in een koekenpan (frituren kan ook) aan weerszijden goudbruin in wat olijfolie.
Muntsausje:
2 a 3 lepels yoghurt
3 a 4 hampels verse munt
1 hampel verse koriander
Suiker
limoensap
lepeltje gemberpoeder of vers
Limoensap
1 rood ajuintje
En mixen maar...
Indische rijst:
2 kopjes rijst liefst basmati
scheut olijolie of ghee
Vleugje saffraan
tl Kaneel & koriander
3 - 4 groene kardemonpeultje gekraakt
enkele kruidnagels & el komijnzaad
Zwarte Peper & 2 laurierbladeren
Laat de kruiden eerst voorzichtig roosteren voor je de rijst en het water toevoegt.
Rijst een 20-tal minuten laten koken.
En nu maar genieten...