Ayurvedische Rijst met Falafel & muntsaus

Hoe lekker is dit ...En zo gemakkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?

Een 150 gr gedroogde kikkererwten
2 teentjes knoflook

Goede hampel muntsnuifje chilipeper
Sap van 1 citroen
1 el bloem
1 tl komijnzaadjes op poeder
Zeezout
Scheut Olijfolie of ghee

Hoe ga je te werk?

De falafel: Was de gedroogde kikkererwten en laat ze een nacht weken in veel water.

Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom of keukenmachine.

Voeg de look, de chilipeper, citroensap, komijn, een snuf zout en een handje peterselie toe en mix alles tot een smeuige massa.

Maak met natte handen of 2 lepels vormjes

Laat de falafel een tijdje opstijven in de koelkast.

Doe olijolie of gheeBak de falafel in een koekenpan (frituren kan ook) aan weerszijden goudbruin in wat olijfolie.

Muntsausje:

2 a 3 lepels yoghurt

3 a 4 hampels verse munt

1 hampel verse koriander

Suiker

limoensap

lepeltje gemberpoeder of vers

Limoensap

1 rood ajuintje

En mixen maar...

Indische rijst:

2 kopjes rijst liefst basmati

scheut olijolie of ghee

Vleugje saffraan

tl Kaneel & koriander

3 - 4 groene kardemonpeultje gekraakt

enkele kruidnagels & el komijnzaad

Zwarte Peper & 2 laurierbladeren

Laat de kruiden eerst voorzichtig roosteren voor je de rijst en het water toevoegt.

Rijst een 20-tal minuten laten koken.


En nu maar genieten...